mini kundvagn

 • Din varukorg är tom.
SPAR 50% RABATT PÅ ALLA TILLBEHÖR & 25% RABATT PÅ DREAMCART! SHOP REA
Konst, organisation och självuttryck med Leyla Newman
, Jasmine Simpson

Följ med när Leyla Newman berättar om sin övergång från IT till en karriär inom grafisk design! Under hela sin resa har hon upptäckt värdet av självuttryck och terapi i sin konst. Läs vidare för att lära dig hennes inspirerande metod för att hålla kreativiteten vid liv och hur hon uppnår ett perfekt arbetsflöde med henne DreamBox organisationssystem:

 

1. Berätta om din kreativa resa! Vad inspirerade dig att ägna dig åt grafisk design och korttillverkning?

 

 

Min första exponering för konst var genom min mamma. Hon studerade på School of Visual Arts och blev så småningom art director för en stor internationell bank. Hon uppnådde också sin dröm om att bli medlem i American Watercolor Society och Salmagundi Club i NYC.

Min mamma uppmuntrade och vårde min kreativitet från tidig ålder. Jag har särskilt fina minnen från somrar i Cape Cod, där hon lade ut sina rittavlor och verktyg på köksbordet. Hennes magiska bläckfyllda pennor från Indien var alltid min favorit. Jag äger fortfarande några av hennes originalpennor och andra verktyg, vilket gör användningen av dem idag ännu mer speciell.

Även om jag gick på School of Visual Arts och studerade grafisk design/mediekommunikation, gjorde jag ingen konstkarriär. Istället fick jag jobb på CompuServe och startade min karriär inom IT. Min bakgrund inom grafisk design ledde till att jag lärde vuxna elever att använda grafikprogram som Adobe Illustrator. Efter att ha fått min andra son kom jag in på fastigheter, där jag sedan började använda min grafiska design och tekniska kunskaper för att skapa logotyper, designa hemsidor och marknadsföringsmaterial för mig själv och mina kollegor.

Det var inte förrän jag flyttade till England 2013 som jag introducerades för Stampin' Up och korttillverkning med stämplade mönster. Jag hade undersökt sätt att lära andra att vem som helst kan vara kreativ. Stämpling verkade bara vara en perfekt lösning.

 

2. Vi vill gärna höra om din hantverksförvandling! Hur såg ditt utrymme ut tidigare och vilka slags utmaningar stod du inför att hålla ordning på förråden?

 

Även om jag hade turen att ha ett ledigt rum att ringa till min studio, var det svårt att försöka komma på sätt att organisera allt som jag ville. Min man var så stödjande och arbetade hårt för att få utrymmet att fungera för mig. Vi provade flera konfigurationer, och även efter att han byggt in skåp åt mig löste det inte ett av huvudproblemen.

Jag gick hela tiden från ett skåp eller låda till en annan för att ta bläckkuddar, refills, markörer, akrylblock, en värmepistol, embossingpulver, kartong - oh my! Det var galet. Efter ett tag ville jag inte bry mig mer - jag tappade min mojo! Jag kände att jag spenderade mer tid på att leta efter saker än att faktiskt använda dem.

 

3. Hur hörde du om Create Room först?

 

Jag lärde mig om DreamBox efter att jag flyttade till Storbritannien. Jag träffade Morag (Create Room-anställd) online i en lokal grupp och eftersom vi båda hade USA gemensamt bestämde vi oss för att träffas för lunch. Hon berättade om sitt arbete och gav mig lite information och bilder på DreamBox. Vi pratade om hur jag skulle kunna organisera mina produkter i lådan men jag kunde bara inte "se" det. När vi pratade om det igen en dag skickade hon bilder på mig Amy Tangerine's DreamBox och det var då allt började klicka. Jag kunde äntligen se hur jag kunde lagra några av mina produkter. Men den riktiga magin hände när jag faktiskt fick lådan. Allt föll bara på plats bättre än jag hade kunnat föreställa mig!

 

4. Hur gick det DreamBox lösa motgångarna du mötte med ditt gamla utrymme?

 


Sitter framför DreamBox i sig är transformerande. Det är som en uppslukande upplevelse. Jag vet inte om det beror på att det nästan är som ett eget fristående utrymme eller något annat, men det är bara en otrolig känsla. Det är svårt att förklara för någon som inte har upplevt det själv.

Många säger att man inte kan vara kreativ om man inte är stökig. Jag kan inte arbeta i ett rörigt utrymme. Det gör mig vansinnig att ha saker som rinner över en arbetsyta eller att saker faller på golvet. Ett oorganiserat utrymme får mig bara att känna mig som kaos runt mig och tillför ingen positivitet till min kreativa process – det har motsatt effekt på mig. Utformningen av DreamBox gör det enkelt att hålla saker prydligt organiserade och inom räckhåll så att saker och ting inte går överstyr. Det är det som inspirerar mig att skapa varje dag!

 

5. Hur har DreamBox hjälpt dig att bedriva konst och skapa plats för allt du älskar mest?

 

Min studio har inbyggda skåp och arbetsytor som endast är ståhöjd. De DreamBox började ursprungligen som en plats för att skapa kort och göra några illustrationer i min skissbok. Nu har det blivit min primära arbetsplats för nästan allt. Oftare än inte startar jag mina digitala illustrationer i ett vektorbaserat program, eller till och med i Procreate, på min iPad och överför bara designen när jag är redo att slutföra mitt arbete. Jag älskar att jobba på DreamBox, så mycket att jag aldrig vill jobba någon annanstans.

Från den dag jag fick min DreamBox organiserat har det i slutändan förbättrat mitt arbetsflöde. Jag känner inte att jag tappar kliv i min kreativitet för att jag inte behöver stanna för att hitta något. Eftersom allt är "ready to go" vid varje givet ögonblick, tycker jag att jag spenderar mer tid på att göra saker jag älskar.

 

6. Du har betonat att konst är en visuell representation av ditt inre. Vilka råd har du till våra läsare om att uttrycka sitt inre genom konst?


Medan jag gick på Bildkonstskolan gick jag några kurser i konstterapi. Att skapa konst, även i sin enklaste form, är som terapi. Det är ett uttryck för ditt inre – vad du känner eller tänker. Det kan hjälpa oss att hantera något vi kan gå igenom. Att skapa är ett idealiskt utrymme för självreflektion och att utforska sitt inre. Det kan hjälpa dig att få självacceptans och bygga upp självförtroende genom att utveckla vänskap med likasinnade.

Så många gånger har jag hört folk säga: "Jag önskar att jag kunde vara kreativ som du" eller "Jag har inget kreativt ben i kroppen." Jag tror att vi alla är födda kreativa. Som barn dras vi alla till konst och färgläggning, klottring och klottring, ofta för att kommunicera något vi känner. Utforska det inre barnet och sitt i det utrymmet en gång om dagen, varje dag. Det är en lugnande och balanserande plats där du lever i nuet när du fördjupar dig i processen att skapa. Det kommer att ge dig frid och glädje - något jag tror att vi behöver mer av, speciellt idag! 

 

 

Undrar du var Leyla fick sitt vackra hantverksupplägg?


Handla DreamBox här!

Du kan hitta mer av Leylas konstverk och design på hennes hemsida här.!

preferenser

LAND:

Land

 • USA
 • Storbritannien
 • Kanada
 • Tyskland
 • Frankrike
 • Finland
 • Irland
 • Italien
 • Norge
 • Sverige

VALUTA:

Valuta

 • GBP
 • EUR