mini kundvagn

 • Din varukorg är tom.
SPAR 50% RABATT PÅ ALLA TILLBEHÖR & 25% RABATT PÅ DREAMCART! SHOP REA
Meet The Maker: Jessica White of Gracies Gowns
, Ashley Puriri

Möt Jessica 

Jessica beställde sin första symaskin ur en katalog 2008, strax före sonens födelse. Hon säger att hon läste manualen och sedan "bara gick för den."

Tio år senare är hon grundare av Gracies klänningar, en ideell organisation som har producerat och levererat över 4,000 sjukhussklänningar till barn över hela världen med kroniska och livshotande sjukdomar. Förra året hedrade Jessica som en av L'Oréal Paris ' Worth Women.

Lär dig mer om Jessica, Gracies klänningar och hur The Ultimate SewingBox har hjälpt till att göra ett rum med lådor och containrar till en öppen och organiserad arbetsyta. 

Har du någonsin föreställt dig att Gracies klänningar skulle vara där den är nu? 

Aldrig, inte på en miljon år. Ärligt talat, när jag först startade Gracies klänningar, hoppades jag bara få tillräckligt ekonomiskt stöd för att donera 100 klänningar varje år till ett sjukhus i taget. Istället tillverkar vi cirka 600 klänningar per år bara för enskilda barn, utöver NICU Smocks som ges till olika sjukhus varje år också.

Syr du alla klänningar själv? 

För närvarande har jag tre fasta volontärer som hjälper regelbundet förutom mig själv. Det finns många månader, och speciellt under de första åren där jag bara arbetade på klänningar. Även om jag inte personligen har sytt klänningen, arbetar jag fortfarande med den någonstans i processen. Allt broderi och knäppning görs i mitt hem, såväl som förpackning och mailing.

Hur väljer du tyget och personliga handen för varje klänning? 

En familjemedlem till barnet begär varje klänning, och på det formuläret finns det ett avsnitt om vad de gillar. Det här kan vara deras favoritfärger, karaktärer, mat, platser att vara ... det är en plats för dem att berätta vem de verkligen är på insidan. Tyget väljs från det här avsnittet, och sedan personifierar vi ännu mer genom att brodera deras förnamn också på det.

Finns det några speciella upplevelser som sticker ut för dig?

Mina absoluta favoritupplevelser med Gracies klänningar har varit de interaktioner jag kan ha med familjer. Att kunna leverera klänningar personligen är en av de största belöningarna för mitt ”jobb”.

Jag tror att mina andra favoritminnen är när jag hör att vår klänning var det första en baby kunde ha på sjukhuset, och inte för att det inte fanns kläder som passade dem, utan för att det inte var något som gjorde att personalen kunde ta hand om för sitt barn utan att vara i vägen. Att veta att på kanten är våra klänningar ibland det sista som ett barn bär också ... det är hjärtskärande och ändå en sådan ära. Jag har fått några e-postmeddelanden och meddelanden om några av de barn som har gått bort och de begravdes / kremerade i sina klänningar, eftersom de blev en sådan del av sitt barns liv och personlighet att de inte ville att deras barn skulle vara utan det. Dessa stunder påminner mig om och om igen om hur stor skillnad vår organisation gör i varje barns liv.

Förutom att sy, vad är några av dina andra kreativa intressen? 

Finns det något förutom att sy för att vara intresserad av ?! Allt skämtade åt sidan, på något sätt, jag ärvde min mors kreativa DNA. Jag tycker om att rita, främst använda kol och hjälpa mina barn med sina praktiska projekt för skolan. Jag har målade, gjort några urklippsböcker och jag är nästan alltid redo att ta på mig nya projekt. Jag gjorde till och med en insamling under cirka 18 månader för att hjälpa till att betala för våra bröllopskostnader också!

Hur har organisationen gjort ditt liv enklare? 

Organisation är så kritisk i mitt liv, och som jag säger det, mitt skrivbord är ett vrak och mitt kontor har en liten kaos också, men att kunna veta var allt ligger, är inte nödvändigt. Jag är mamma till fyra barn, vi har två husdjur, jag driver en ideell organisation, jag avslutar för närvarande ett Master of Arts i Executive Leadership-examen, vi har två olika besöksavtal och alla verkar ha en aktivitet under veckan , för att inte nämna, något vi planerar att göra som familj eller hjälpa vänner ... att upprätthålla ett mestadels uppdaterat schema är ett måste, och att ha röran överallt orsakar ångestproblem för mig ibland, så organisation är en stor sak vi har varit stressa lika viktigt som en familj att arbeta bättre på.

Vad är din favorit sak om att använda The Ultimate SewingBox? 

Min absoluta favorit med att använda The Ultimate SewingBox har varit själva behållarna. Jag kan se var allt är, och jag kan snabbt komma till det ... det är en tidsbesparing för att spåra inventering på ofta använda leveranser för att skapa klänningar, men de har också gjort det möjligt för mig att spara tid i produktionen också. Utrymmet som det har gett mitt vardagsrumskontor var ganska oväntat. Rummet är större, men litet samtidigt, och jag har ännu inte stängt Ultimate SewingBox när den inte används, jag blev förvånad över hur öppet kontoret känns med det vidöppen. Jag bodde och arbetade på containrar i det rummet tills vi fick Ultimate SewingBox och jag insåg inte hur mycket tid jag spenderade på alla delar och delar till projekt tills jag inte behövde göra det längre.

Vad är det bästa sättet att stödja Gracies klänningar? 

För närvarande försöker vår organisation rensa ut vår begärda väntelista med klänningar på över 250 barn. Vi fick hundratals fler förfrågningar i år än år tidigare, och i sin tur fick vi inte det monetära stöd som behövs för att stödja det. Vår organisation var tvungen att sluta ta nya förfrågningar den 30 junith2017 och vi har ännu inte kunnat öppna vårt förfrågningsformulär på grund av monetära begränsningar och minskade volontärantal också. Vi arbetar med att skapa en starkare lokal volontärbasis genom att skapa en syakademi, men vi är fortfarande i desperat behov av ekonomiskt stöd också. Det bästa sättet vi har hittat på är att donera igenom PayPal-fond, medan det tar lite längre tid att ta emot pengarna, debiteras vi inga avgifter, så varje öre för varje donation kan användas för vår organisations behov.

Vad är det bästa med det du gör? 

Det bästa med vad jag gör med Gracies klänningar är att ge barn att se sig själva bortom sin diagnos ... att se vem de egentligen är, vad de vill bli och hur mycket de kan åstadkomma trots situationen de befinner sig i.

Besök graciesgowns.org att lära sig mer. För att donera, klicka på här.

    

preferenser

LAND:

Land

 • USA
 • Storbritannien
 • Kanada
 • Tyskland
 • Frankrike
 • Finland
 • Irland
 • Italien
 • Norge
 • Sverige

VALUTA:

Valuta

 • GBP
 • EUR